Araç muayene randevusuna gitmezsem ne olur?

Hevesle vebüyük zorlukla almış olduğumız araçlarımızı aldıktan sonra biroldukca sorunlar meydana gelir. Araç muayenesi kanuni bir mecburğun dışında, insan açısından da kullandığı otomobilin eminğini sağlaması şart olduğundan mutlaka gidilip kontrollerinin yapılması gereken bir yerdir. şayet araç muayenesine gitmezseniz ve aracı muayenesi olmadan kullanırsanız, ilk çevirmede aracınız çekilir ve ceza ödersiniz. Ek olarak muayeneye girmediğiniz içinde son muayene tarihinden itibaren katlanarak vergi uygulanır.

2918 rakamlı karayolları trafik kanunu’nun 34. Maddesi, karayolları trafik yönetmeliği, araçların imal, tadil ve montajı hakkındaki yönetmelik ve avrupa birliği direktifleri ihtarnca; “türkiye sınırları içinde trafiğe çıkan tüm motorlu kara taşıtları ve römorkların” araç muayenesi yapmış oldurması zorunludur. Araç muayenesi; otomobil, motosiklet, kamyon, kamyonet, traktör ve bunun gibi motorlu bir kara taşıtının yol ve yolcu güvenliği göz önüne alınarak trafiğe çıkabilir kapasitede olduğunun yetkili merciler tarafından kontrol edilmesi olayıdır. Bu işlemi yalnızca tüvtürk firması ile yapılır ve önceden muayene randevusu alma zorunluluğunuz vardır.

Tüvtürk araç muayene randevusu nasıl alınır?

Aracınızı muayeneye götürmeden birkaç gün önce araç muayene randevusu almanız icap eder. Kesafet oluşmaması ve araç sahiplerinin rötar cezası ile yüz yüze kalmaması için tüvtürk muayene istasyonu 194 durağan, 2 motosiklet ve 73 seyyar istasyon ile hizmet vermektedir. Buluşma tarih ve saatiniz cep telefonu numarasına ve e-posta adresinize ek olarak iletilir. Ancak yeniden de güvenli olmak dilerseniz yeniden tüvtürk web sitesi üzerinden tüvtürk buluşma sorgulama butonunu kullanarak buluşma tarihinizi tekrar kontrol edebilirsiniz. Yeniden aynı ekranda bulunan güncelle butonu ile randevu tarihinizi değiştirebileceğiniz benzer biçimde tüvtürk randevu iptali butonu ile almış olduğunuz randevuyu iptal edebilirsiniz.

Araç muayenesi için lüzumlu evraklar nelerdir?

Trafik tescil belgesi (aracın ruhsatı), süresi geçmemiş araç mecbur trafik sigortası, lpg yada cnn’le vasıtalar için tadilat sonrası alınması gereken montaj, tespit raporu ve gaz sızdırmazlık raporu’dur.
Araç muayenesinde meydana getirilen işlemler nelerdir?
Fren sistemi, direksiyon, farlar, yansıtıcılar, araç elektrik sistemi lastikler ve süspansiyon, şasi ve şasi rabıtaları, vasıtata bulunması gereken zorunlu ekipmanlar, gürültü kirliliği ölçümü, ön ve arka koltuklar için emniyet kemeri kontrolü yapılır. 1995 seneından sonra üretilen otomobillerde arka koltuklar için de emniyet kemeri olması da zorunlu kılınır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu